Căutați soluții pentru a preveni orice tentativă de plagiat a studenților dumneavoastră?


Rezervați-vă o oră marți, 19 aprilie, pentru a descoperi soluții practice de prevenire a plagiatului în rândul studenților, precum și modalități de a-i încuraja să realizeze proiecte care să respecte rigorile academice (de integritate și etică).


Cele mai interesante subiecte:

  • Cum să ridicați nivelul de conștientizare asupra plagiatului în rândul studenților?
  • Care sunt soluțiile digitale pe care le puteți folosi pentru a împiedica un posibil comportament lipsit de etică și integritate academică?
  • Cum interpretăm „uman” raportul de similitudine?
  • De ce să vă implicați în promovarea mișcării anti-plagiat?


Soluțiile digitale vă vor fi prezentate de echipa de designeri instrucționali din partea eLearning & Software, alături de specialiști în integritate și etică academică de la Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara.


Nu puteți participa? Înscrieți-vă și veți primi acces la înregistrare.

Webinarul se adresează profesorilorcercetătorilor și specialiștilor în educație care doresc să creeze sau să consolideze nivelul de integritate academică din cadrul instituțiilor de învățământ superior în care activează.

Urmează acest link pentru a te înscrie la webinar:

Înscrierea vă va da posibilitatea de a afla noutăți despre temele abordate, evenimente viitoare. Totodată, vă va permite acces la înregistrarea webinarului. 


Aveți întrebări sau doriți o sesiune demonstrativă Turnitin? 

Scrieți-ne la contact@uninet.ro.


eLearning & Software va găzdui evenimentul prin intermediul UniNet, portal online dedicat Universităților din România, împreună cu:

Despre speakerii noștri:


Invitat special: DENNIS VAN BART, Senior Account Manager, Turnitin.

Prof. Univ. Dr. MARIAN POPESCU

Etica folosirii softurilor antiplagiat. Ce ar fi de făcut?

E suficient numai să știm să le folosim? Dincolo de performanța variabilă, softurile antiplagiat – o denumire improprie, totuși – cer dezvoltarea mediului învățării în direcția unei profunde culturi etice și de integritate. Vor universitățile acest lucru?

Director al Centrului de Acțiune, Resurse, Formare pentru Integritate Academică al Universității din București (CARFIA), Profesor universitar doctor (asociat) la Universitatea din București, Conducător științific doctorat Artele spectacolului-Teatru la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, precum și Doctor în Filologie.

CARFIA are misiunea de a ridica nivelul de conștiență în mediul universitar în ceea ce privește problematica integrității academice și a prevenției fraudei academice prin punerea constantă în lucru la nivelul facultăților a practicilor corespunzătoare acestei problematici și domeniului integrității academice.

Dr. ANCA MUSTEA 

Exemple de lucrări care pot limita plagiatul

Există lucrări pentru care tentația plagiatului este foarte ridicată, dar și lucrări pentru care studenții nu ar avea de unde să înceapă să copieze. Modul în care formulăm cerința unei lucrări poate ajuta foarte mult la reducerea tentației de a copia. Vom compara câteva exemple care vor ilustra cele două situații.

Are o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de conținut digital pentru învățare. De-a lungul celor 8 ani de activitate la eLearning & Software a sprijinit peste 1.000 de cadre didactice în găsirea soluțiilor optime pentru crearea de cursuri și activități digitale. Totodată, experiența de peste 10 ani de predare în mediul universitar a condus la o cunoaștere în detaliu a tiparelor comportamentale ale studenților.

Conf. Dr. GABRIEL BÎZOI

Interpretarea „umană” a rezultatelor din raportul de similitudine

Utilizarea unui instrument digital de verificare a originalități unei lucrări este deosebit de utilă, dar insuficientă de una singură. La fel de importantă este activitatea cadrului didactic de analiză și de disociere a unei situații de plagiat versus una de citare corectă. În cadrul prezentării mele voi arăta fluxul pe care l-am implementat la UVT, prin Turnitin integrat în platforma Moodle. De asemenea, vom discuta despre impactul Turnitin la nivelul managementului, când rezultatele din raportul de similitudine sunt interpretate obiectiv. Țineți mine: raportul nu dă verdicte.

Gabriel Bîzoi este conferențiar universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA), departamentul de Management. Este coordonatorul Centrului de Educație Continuă și Învățământ la Distanță din cadrul FEAA. A participat la luarea multor decizii privind implementarea și dezvoltarea platformei de e-learning de la nivelul UVT, inclusiv integrarea Moodle cu Turnitin.

Katya Levchenko

Alegerea de către Universități a soluției de verificare a integrității academice. Care este soluția potrivită pentru noi?

Într-o perioadă în care educația digitală este tot mai prezentă, este foarte important să menținem studenții implicați în procesul de redactare a lucrărilor și să ne asigurăm că în evaluarea acestora principiile de integritate academică sunt prioritare.

În cadrul acestei sesiuni, vom prezenta o serie de soluții Turnitin pe care le puteți folosi în evaluare pentru a vă ajuta să identificați acele caracteristici și funcționalități potrivite instituției dumneavoastră. 

Astfel, veți afla cum puteți folosi Turnitin pentru a identifica similaritățile de text, precum și care sunt aplicațiile care vă vor permite să oferiți feedback. Toate acestea au fost dezvoltate astfel încât să asigure integritate și echitate în evaluare, alături de rezultate de învățare care relevă efortul studenților.

Katya Levchenko este Regional Manager Turnitin, EMEA. În ultimii 7 ani, Katya a sprijinit sute de instituții de învățământ să implementeze soluțiile Turnitin de integritate academică, ajutând astfel studenții să reușească să redacteze lucrări originale. Katya este expertă în soluții tehnologice dezvoltate pentru a susține progresul continuu al procesului de predare – învățare.

Ultima modificare: marți, 29 martie 2022, 17:07