Noutăți

Webinar. Activitatea Glosar în Moodle

Webinar. Activitatea Glosar în Moodle

de către Cosmin HERMAN-
Număr de răspunsuri: 0

Webinar. Activitatea Glosar în Moodle
14.04.2021, ora 18:00
https://uninet.ro

Activitatea de tip glosar permite participanților să creeze și să mențină o listă de definiții, cum ar fi un dicționar, sau să colecteze și să organizeze resurse sau informații.

Un profesor poate permite atașarea fișierelor la glosare. Imaginile atașate sunt afișate în definițiile termenilor din glosar. Termenii pot fi căutați sau răsfoiți alfabetic sau după categorie, dată sau autor. Definițiile termenilor pot fi aprobate în mod implicit sau necesită aprobarea de către un profesor înainte de a fi vizibile pentru toată lumea.

Dacă filtrul de auto-asocierea a glosarului este activat, definițiile vor fi asociate automat acolo unde cuvintele și / sau expresiile conceptului apar în cadrul cursului.

Un profesor poate permite comentarii la definițiile din glosar. Definițiile pot fi, de asemenea, evaluate de profesori sau studenți (evaluare de către colegi). Evaluările pot fi agregate pentru a forma o notă finală care este înregistrată în catalogul de note.

Formate de afişare:

  1. Simplu, stil dicţionar - Nu sunt afișați autorii iar atașamentele sunt afişate ca link-uri
  2. Continuu, fără autor - Înregistrările sunt afişate una după alta având ca separare doar icoanele de editare
  3. Complet, cu autor - Un format de afișare asemănător forum-ului, în care datele autorului şi fişierele ataşate sunt afişate ca link-uri
  4. Complet, fără autor - Un format de afișare asemănător forum-ului, fără autori şi cu fişierele ataşate afişate ca link-uri
  5. Enciclopedie - La fel ca formatul "Complet cu autor", dar imaginile ataşate sunt afişate în corpul definiției
  6. Listă de definiții - Definițiile sunt enumerate ca link-uri
  7. Întrebări frecvente (en. FAQ) - Cuvintele ÎNTREBARE şi RĂSPUNS sunt anexate definițiilor conceptelor.


Filtrare și căutare după:

  1. Definiție
  2. Alfabet
  3. Categorie
  4. Dată
  5. Autor

Glosar principal și secundar
Un glosar principal este un glosar în care pot fi importate definiții din glosare secundare. Nu poate exista decât un glosar principal într-un curs. Dacă nu este necesară importarea definițiilor din glosar în alte glosare atunci toate glosarele din curs pot fi glosare secundare.

Glosar global
Un glosar global are definiții care sunt asociate cu termeni din întreg site-ul, nu doar în cursul în care este glosarul. Doar administratorii au permisiunea de a seta un glosar ca fiind glosar global.



341 cuvinte