Noutăți

UVVG pune preţ pe digitalizare

UVVG pune preţ pe digitalizare

de către Cosmin HERMAN-
Număr de răspunsuri: 0

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad este prima universitate care deschide accesul la resurse libere din UniNet.

UVVG pune preţ pe digitalizare

Adaptabilitate, performanţă şi deschidere faţă de nou. Sunt câteva din atributele cu care Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad vine în întâmpinarea studenţilor şi profesorilor. Punând un accent deosebit pe digitalizare, UVVG a implementat o funcţionalitate pe platforma https://cursuri.uvvg.ro prin care oricine are cont pe această platformă are accces gratuit la toate resursele de pe platforma https://uninet.ro, gestionată de Elearning&Software- unic partener Moodle autorizat în România.

Astfel, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad este prima universitate care deschide accesul profesorilor și studenților la resursele libere din UniNet. Acțiunea a fost posibilă prin integrarea dintre platforma de cursuri UVVG și UniNet, profesorii și studenții fiind direct autentificați cu contul de utilizator UVVG.

UniNet este un serviciu furnizat de eLearning Software SRL universităților din România, fiind un spațiu de suport și informare cu privire la utilizarea eficientă a platformei Moodle în procesul educațional. Această integrare este o componentă a viziunii și efortului pe care UVVG îl face în susținerea adoptării sistemelor de predare și învățare la distanță, în contextul pandemiei care a bulversat întreaga lume.

„Prin serviciile UniNet garantăm configurarea și extinderea Moodle la un nivel mai înalt, iar acest lucru atrage eficientizarea utilizării platformei de către cadrele didactice și studenții noştri. De altfel, Senatul Universităţii are ca obiectiv asigurarea de condiţii la cele mai înalte standarde pentru un învăţământ de calitate” - spune prof. univ. dr. Cristian Benţe, prorector UVVG.

254 cuvinte